Kakkuisia puuhia

Viime viikonloppu oli touhua täynnä, yövuoroa painettiin töissä ja sen lisäksi oli tilattu kaikkiaan viisi kakkua. Näistä kaksi oli voikkareita (toinen kinkku ja toinen kala) ja kolme täytekakkuja. Voikkareista en edes ottanut kuvia kun ovat niin perussettiä. Lisäksi yksi kakuista jäi kuvaamatta, kyseessä oli valmiilla kakkukuvalla koristeltu kakku, Gormit-aiheella. Näistä kahdesta sen sijaan napsin kuvia. =)
Kaverin 35-vuotispäiville lähti tällainen ”kalakakku”.
Toiveena oli lohi kakun päälle ja siitä lähdettiin.
Kyseessä on ehkä isoin yksittäinen koristeeni koskaan
ja siihen nähden olen lopputulokseen hyvin tyytyväinen.
Ensimmäinen pyrstö ”otti hieman osumaa” ja niinpä
löysin itseni kyhäämästä kokonaan uutta…
Kakkupohja on tavallinen 5 munan pohja ja välistä
löytyy tutut mustikkatäyte ja diplomaattikreemi.
Kostutus laktoosittomalla maidolla. Maito on kyllä
yliveto silloin, kun ei haluta liian makeaa kakkua, 
sillä pohjassa ja täytteissä on monesti sitä aivan 
riittämiin eikä sitä tarvitse välttämättä enää kostukkeen
muodossa kakkuun lisätä. =) 
Päällä marsipaania (alla vaalea kreemi) ja reunoilla
pursotukset Flora Vispistä.
Koristeet kokonaan sokerimassaa + pasta- ja
tomuvärejä. Kukat on tehty hortensia-muoteilla
ja lehdet pienimmällä ruusunlehtimuotilla. 
Teksti on pikeeriä.
Vielä tätäkin kautta onnea Jannelle!
Tätä kakkua oli mukava tehdä =)
Sitten toinen kuvattu kakkunen. Työkaverini tytär
täytti kunnioitettavat neljä vee ja sen kunniaksi sain
ison ilon tehdä Hello Kitty -kakkua. Tiesin heti, että
haluan tehdä jotain hempeää ja vaaleanpunaista,
mikä sen paremmin kittyn kanssa sopisikaan ;) 
Pohja on 8 munan sokerikakkupohja, välissä sitten
mansikkahilloa + pakastemansikoita, mansikkakermaa
ja Flora Vispiä (eri kerroksissa) sekä diplomaattikreemiä.
Tykkään aina noihin valmiisiin hilloihin isätä vähän marjaa.

Kermaa oli toivottu päälle joten pinta mansikkakermaa ja
reunat sitten jälleen Vispiä. Hörhelö on tehty lehtityllalla (sillä
terävämmällä versiolla) ja on musta aika kivan näköinen =)
Kitty itse on valmista karkkimassaa, samoin kukat.
Tuo karkkimassa toimii muuten paljon paremmin koristeissa
kuin tavallinen sokerimassa, ainakin siis jos koristeita laitetaan
kermakakun pintaan. Siinä missä sokerimassasta tehdyt kukat
yms. alkavat piakkoin sulaa, karkkimassasta tehdyt kollegat 
pitävät pintansa eivätkä sula eivätkä edes päästä väriä niin
helposti. Aionkin siis tästä lähin suosia nimenomaan tätä karkki-
massaa koristeiden teossa. 
Onnea vielä pienelle neidille täälläkin, toivottavasti kakku oli
mieleinen ja myös pienen suun mukaista =)

7 thoughts on “Kakkuisia puuhia

  1. kertoisitkos tuosta karkkimassasta vähän enemmän.. mun ongelma on että yleensä kun kuorrutan kakun sokerimassalla, alkaa massa 'sulaa' ja repeillä. mitä luulet, kestäiskö toi karkkimassa paremmin? pysyykö massa leikattavana, vai kovettuuko kivikovaksi?en ole löytänyt karkkimassaa mistään muualta kuin tuola leipuriputiikista.. Seinäjoelle lähdettävä ostoksille! :D

  2. Yritän kertoa sulle kaiken mitä tiedän =) Eli sokerimassaan verrattuna toi karkkimassa on maultaan parempaa eli maku ei ole niin teollinen vaan muistuttaa kivasti hieman tuttifruttia. Lisäksi sitä saa myös vaniljan makuisena. Koostumukseltaan massa on joustavampaa kuin sokerimassa. Siksi sitä on helpompi käsitellä; se kauliutuu hyvin ja repeilemättä ja on helppo asetella kakun päälle.Suosittelen laittamaan karkkimassan alle aina kermavaahtoa, josta se saa aavistuksen kosteutta pysyäkseen hyvin leikkautuvana. Kreemin kanssa on se riski juurikin, että massa kovettuu ja on näin hankala leikellä… Ja usko tai älä, karkkimassalla kuorrutetun kakun pinta on priimaa vielä seuraavana ja sitäkin seuraavana päivänä vaikka alla on kermavaahtoa!Marsipaani ja sokerimassa kun taas äkkiä sulavat kerman päällä ja toisaalta taas sokerimassa kreemin päällä hyvinkin nopeasti kuivahtaa… Lisäksi karkkimassa on loistavaa koristeissa, joissa täytyy saada ohuita yksityiskohtia; karkkimassa kun ei tosiaan repeile niin helposti kuin sokerimassa. Karkkimassa sisältää seuraavat ainekset; sokeri, Glukoosisiirappi, kasvirasva (palmu), kosteudensäilyttäjä E422, emulgointiaine E471, E322), sakeuttamisaineE415 E466, Säilöntäaine: E200. Happamuuden säätöaineet: sitruunahappo, aromi, Allergeenit: gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton. Voi sisältää pieniä määriä pähkinää.Soveltuu siis hyvinkin moneen erityisruokavalioon myös. Hm. Tulikohan siinä kaikki? =D Jos ei niin kysy ihmeessä lisää.Saatavuudesta sikäli, että massaa myy jo lähes kaikki suomalaiset alan nettikaupat plus muutama leivonta-alan myymäläkin. Itse ostan karkkimassaa juuri tuolta Leipurin putiikin verkkokaupasta =)

  3. *ISO HALI* KIITOS!!vaikuttaa siltä että karkkimassa on juuri se mitä tarvitsen! :D tarvinee tehdä tilaus leipurin putiikkiin, tai kysellä josko Ullalta saisi. täältä Jyväskylän suunnalta en ole löytänyt alan kauppoja (pitäsiköhän itse perustaa???). onneksi vähän suuremmat Tiimarit ovat ottaneet valikoimiinsa joitain Wiltonin tuotteita.

  4. Halitukset sinnekin =D HYVÄ jos oli apua! Ullalta ja Confetista tosiaan saa kanssa ja hinnatki taitaa olla aika samaa luokkaa. =) Toi on kyl tosi hyvä juttu toi et Tiimareihin alkaa rantautua noita leivontatarvikkeita, saa helposti sokerimassaa ja jotain perusjuttuja eikä tarvii aina tilata jostain =D …Oon miettiny ihan samaa, pitää varmaan ite kohta perustaa joku pulju ku ei oo vielä sitä ihan mieleistä osunu kohalle ja oikeeseen paikkaan =DD

  5. :/ ei kestäny kovin pitkään ilo wiltonin ja tiimarin yhteistyöstä. wilton kuulemma lopetaa tiimareihin toimittamisen, ja siksipä tiimarit myy kakkutarvikkeita pois -50% – (-70%) alennuksella!!! (*vink vink*)

  6. Eiiii… On se niin väärin! En ala millekään. Olis ollu kiva et vois ostaa muutenkin kun postimyynnin kautta – siinä on aina oma viiveensä. Jos nyt asiasta pitää löytää kääntöpuoli niin se on sit toi alennus ;) –> ryntää heti huomenna penkomaan =D Kiitti vinkistä =D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s