Banaaninlastaajan Britakakku

Nyt nostetaan peukku pystyyn miehiselle sukupuolelle, jolta joskus saa oikeasti ihan toimivia ideoita! Se huomataan tässä loistavassa leivontaideassa, jossa on ehdotettu banaanin ja marengin yhdistämistä yhdeksi herkulliseksi kokonaisuudeksi. Aikani ideaa haudottuani päädyin tämän perinteisen herkun, britakakun, valmistamiseen. Marenkihan on aivan ehdoton osa britakakkua ja nyt väliin lisätään sitten banaaniviipaleita ja herkullista limevaahtoa. Tuloksena on Banaaninlastaajan Britakakku.
Ohje pohjaan on omani ja se poikkeaa hieman yleisimmin nähdyistä ohjeista; tavallisesti pohjaan ei käytetä koko munaa vaan pelkkä keltuainen. Silloin yksittäisten keltuaisten määrä tuota rasvamäärää kohden on tietysti suurempi kuin kokonaisen munan. 
Limevaahdon tein Flora Vispiin, jonka vaahto on tunnetusti kuohkeampaa ja kestävämpää kuin vispi- tai kuohukermasta syntyvä vaahto. Koska limemehua tuli kerman määrään nähden aika runsaasti, halusin myös pelata varman päälle, sillä siinä missä Vispi piti nyt rakenteensa, olisi esimerkiksi kuohukerma saattanut muuttua vetiseksi. Ette ehkä uskokaan kun sanon, että vispiä sai vatkata vielä mehun lisäämisen jälkeenkin ihan huoletta!
Koristelua britakakku ei mielestäni juurikaan kaipaa, vaan se on näyttävää aivan sellaisenaankin.
Britakakkupohjat
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
Marenki
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
Limevaahto
2,5 prk Flora Vispiä
2 limeä
sokeria
Väliin
2 banaania
 1. Vaahdota pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi
yhdessä sokerin kanssa. 
2. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja
leivinjauhe.
3. Lisää joukkoon kerma ja sekoita kaikki ainekset
nopeasti sekaisin.
 4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
5. Levitä pohjataikina syvälle uunipellille tasaiseksi
levyksi.
Levitä sitten marenki taikinan päälle.
Voit muotoilla pintaa nuolijan, lastan tai vaikkapa
haarukan avulla tai ripotella pintaan mantelilastuja.
6. Paista pohjaa 175 C:ssa noin 30 minuuttia,
eli kunnes marenkipinta on kauniisti ruskettunut.
Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
Pohjan voi myös valmistaa hyvissä ajoin etukäteen
ja pakastaa.
Täyttäminen
7. Limevaahto:
Vaahdota Flora Vispi ja purista joukkoon mehu.
Lisää sokeria oman makusi mukaan. Osa voi olla
myös vaniljasokeria.
Kuori ja viipaloi banaanit.
Halkaise kakkulevy keskeltä ja nosta toinen levy
suoraan tarjoiluastialle. 
Levitä pinnalle suurin osa limevaahdosta
ja lado sitten sen päälle banaaniviipaleet.
Lisää loppu kerma viipaleiden päälle.
Vaahdossa oleva lime estää hieman banaanien
tummumista ja lisäksi liukkaat viipaleet =D pysyvät
paremmin paikoillaan kakun välissä, kun ne ovat
vaahdon ”sisällä”.
Tarjoile britakakku mielellään heti täyttämisen
jälkeen, ettei marenki ehdi pehmetä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s