Jyväjemmarin omenapiirakka

Meille kaikille tuttu jälkiruoka, kaura-omenapaistos, yllättää ja hyppääkin nyt piiraspohjan päälle. Näin saadaan aikaan Jyväjemmarin omenapiirakka, jonka voi nauttia vaikkapa Wanhanajan vaniljakastikkeen kanssa.




Pohja:
kauramurotaikina

Päälle:
omenaviipaleita

kanelia

100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Valmista kauramurotaikina seuraavin muutoksin;
käytä kaurahiutaleina Elovena Hetki omenaa ja kanelia
ja lisää pohjaan 1 tl kanelia.
2. Painele taikina vuokaan.

Itse tykkään käyttää lähes poikkeuksetta irtopohjavuokia,

mutta ohje on suunniteltu tavalliselle piirakkavuoalle.
3. Asettele päälle omenanviipaleet ja ripottele niiden
pinnalle kanelia.

Paista piirakkaa 200 C:ssa 15 minuuttia.

Valmista tällä välin kauraseos;
sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon kaurahiutaleet
ja sokerit. Tässäkin kannattaa käyttää Hetki-hiutaleita,
ne tuovat mukavaa makua.
4. Ota piirakka uunista ja levitä päälle kauraseos.
Paista piirakkaa vielä toiset 15 minuuttia.
 Rapea piirakka ja pehmeä vaniljakastike
 täydentävät toisiaan ihanasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s