Luumupiirakka (maidoton, gluteeniton)

Luumu kuuluu suosikkimakuihini leivonnassa – eikä tosiaankaan vain jouluna.

Kaikkien omenanmakuisten leivonnaisten jälkeen tehdään siis luumupiirakka, joka mahdollistaa herkuttelun myös erikoisruokavaliota noudattaville; piirakka kun on gluteeniton ja maidoton, ja maistuu silti varmasti kaikille. Kardemumma antaa kivaa makua kuohkeaan pohjaan, ja pehmeä luumumarmeladi on koko piirakan sydän.

4 munaa
3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl kardemummaa
200g  kasvirasvaa
500 g luumusosetta tai -hilloa

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Siivilöi sitten joukkoon keskenään sekoitetut
kuivat aineet varovasti nostellen.
Kaada lopuksi joukkoon sulatettu rasva.

Tätä vaihetta on havainnollistettu 
 Porkkana-omenapiirakan ohjeessa.

2. Kaada taikina korkeareunaiselle pellille,
levitä tasaiseksi ja pursota luumusose
raidoiksi taikinan päälle.
Paista piirakkaa 200 C:ssa noin 35 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s